Janten coronavirus tiasa tiwas ku lampu ultraviolét

Janten coronavirus tiasa tiwas ku lampu ultraviolét

Anti wabah! Éta bakal janten tindakan anu saé pikeun jalma-jalma dina Musim Semi Festival taun 2020. Saatos ngalaman "panutup" sesah dipilarian sareng disikat ku Shuanghuanglian sareng guyonan sanésna, bunderan babaturan urang laun fokus kana lampu disinféksi UV.

Janten coronavirus novél tiasa tiwas ku lampu ultraviolét?

Diagnosa radang paru-paru coronaavirus sareng rencana pangubaran (versi trial) diterbitkeun dina édisi kaopat Komisi Perlindungan Kaséhatan Nasional sareng Administrasi Nagara ubar tradisional Tiongkok parantos nyebatkeun yén virus peka ultraviolét sareng panas, sareng suhu na jangkungna 56 menit kanggo 30 menit. Éter, étanol 75%, disinféktan klorin, asam peracétik sareng kloroform sacara efektif tiasa ngahirupkeun virus. Ku alatan éta, lampu pembasmian ultraviolét efektif pikeun maéhan virus.

ascs

UV tiasa dibagi kana UV-A, UV-B, UV-C sareng jinis sanésna numutkeun panjang gelombang. Tingkat énergi laun-laun ningkat, sareng pita UV-C (100nm ~ 280nm) umumna dianggo pikeun desinféksi sareng sterilisasi.

Lampu desinféksi ultraviolét ngagunakeun lampu ultraviolét anu dipancarkeun ku lampu raksa pikeun ngahontal fungsi sterilisasi. Téknologi disinféksi ultraviolét gaduh efisiensi sterilisasi anu teu aya bandingna dibandingkeun sareng téknologi anu sanés, sareng épisiénsi sterilisasi tiasa ngahontal 99% ~ 99.9%. Prinsip ilmiah na nyaéta meta dina DNA mikroorganisme, ngancurkeun struktur DNA, sareng ngajantenkeun aranjeunna kaleungitan fungsi réproduksi sareng réplikasi diri, sahingga ngahontal tujuan sterilisasi.

Naha lampu disinfeksi ultraviolét ngabahayakeun awak manusa? Sterilisasi ultraviolét ngagaduhan kaunggulan henteu warnaan, teu raos sareng teu aya zat kimia anu ditingalkeun, tapi upami teu aya tindakan pelindung anu dianggo, éta gampang pisan ngabahayakeun awak manusa.

vcxwasd

Salaku conto, upami kulit anu kakeunaan diiradiasi ku sinar ultraviolét sapertos ieu, lampu bakal katingali beureum, peurih, desquamation; anu serius bahkan bakal nyababkeun kanker, tumor kulit sareng sajabina. Dina waktos anu sasarengan, éta ogé "killer anu teu katingali" tina panon, anu tiasa nyababkeun peradangan konjunktiva sareng kornea. Iradiasi jangka panjang tiasa nyababkeun katarak. Ultraviolet ogé ngagaduhan fungsi ngancurkeun sél kulit manusa, ngajantenkeun kulit saacanna sepuh. Dina période anu luar biasa, kasus-kasus karusakan anu disababkeun ku panggunaan lampu disinfeksi ultraviolét anu teu leres langkung sering.

Kusabab kitu, upami anjeun mésér lampu disinfeksi ultraviolét di bumi, anjeun kedah tetep émut nalika ngagunakeunana:

 1. Nalika nganggo lampu pembasmian sinar ultraviolét, jalma, sato sareng pepelakan kedah angkat tina tempat kajadian;

2. Soca henteu kedah neuteup lampu disinfection ultraviolét salami lami. Radiasi ultraviolét gaduh karusakan anu tangtu dina kulit manusa sareng mémbran mukosa. Nalika nganggo lampu disinfection ultraviolét, perhatosan kedah dibayar kanggo panangtayungan. Soca kedah henteu langsung ningali sumber cahaya ultraviolét, upami panon moal cilaka;

3. Nalika nganggo lampu desinféksi ultraviolét pikeun ngabasmi tulisan, nyebarkeun atanapi ngagantungkeun tulisan, ngagedéan luas iradiasi, jarak épéktipna saméter, sareng waktos iradiasi sakitar 30 menit;

4. Nalika nganggo lampu pembasmian sinar ultraviolét, lingkungan kedah dijaga bersih, sareng teu kedah aya lebu sareng halimun cai dina hawa. Nalika suhu di jero rohangan langkung handap tina 20 ℃ atanapi kalembaban relatif langkung ti 50%, waktos paparan kedah diperpanjang. Saatos ngagosok taneuh, dibersihan ku lampu ultraviolét saatos taneuh garing;

5. Saatos nganggo lampu disinfection ultraviolét, émut kana ventilasi salami 30 menit sateuacan lebet ka kamar. Tungtungna, kami nyarankeun yén upami kulawarga anjeun henteu acan nga diagnosa pasiénna, entong disinféksi produk rumah tangga. Kusabab urang henteu kedah maéhan sadaya baktéri atanapi virus dina kahirupan urang, sareng cara anu paling épéktip pikeun nyegah inféksi coronavirus énggal nyaéta kaluar kirang, nganggo masker sareng ngumbah tangan sering.


Pos waktos: Jan-09-2021